Havplan udpeger område ud for Hanstholm.

Undergrunden kan vise sig at blive et vigtigt element i arbejdet med at nedbringe mængden af CO2 i atmosfæren. Derfor glæder det Thisted Kommune og Hanstholm Havn, at regeringen har fokus på at undersøge muligheden for CO2-lagring.

"- Det kan blive et afgørende skridt for vores klima og et grønt væksteventyr for hele Thy."

Ulla Vestergaard


Sådan siger borgmester Ulla Vestergaard, efter regeringen i dag har meldt ud, at den ønsker at lagre tonsvis af CO2 i undergrunden i forbindelse med regeringens såkaldte CCUS-strategi.

Det kan vise sig at få stor betydning for Thy.

En del af dagens udmelding lyder nemlig, at regeringen ønsker at afsætte midler til at undersøge undergrunden flere forskellige steder i landet med henblik på at finde velegnede steder til CO2-lagring. Og ifølge regeringens havplan, der er i høring lige nu, er ét af de steder et område cirka 25-30 kilometer ud for Hanstholm.

Den viden, vi allerede har, tyder nemlig på, at der er en værdifuld undergrund ud for Hanstholm. Faktisk minder undergrunden ud for Hanstholm om undergrunden i Thisted, hvor man på de geotermiske anlæg har gode erfaringer med at hente varmt vand op, udnytte varmen og pumpe det ned igen.